انواع شرکتها

انواع شرکتها

شرکت ها تعریف و عناوین مختلفی دارند .در این مقاله با تعریف شرکت های سهامی عام‌، سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی، مختلط غیرسهامی، مختلط سهامی، نسبی و تعاونی آشنا خواهیم شد . به خاطر داشته باشید که تنها با آگاهی کامل از شناخت انواع شرکت ها است که می توانید به هدف بزنید و انتخاب درستی برای ثبت شرکت خود داشته باشید .

شرکت سهامی عام‌


این نوع شرکت، شرکتی بازرگانی می باشد که سرمایه‌‌ آن به سهام، تقسیم‌شده است . قسمتی از این سرمایه از راه فروش سهام به مردم بدست می آید. در شرکت سهامی‌عام، حداقل تعداد سهام ‌داران 3 نفر می باشد . همچنین مسئولیت سهام‌داران، محدود به مبلغ سهام آنهاست. در این شرکت، عبارت “شرکت سهامی عام ” می بایست قبل و یا بعد از نام شرکت، در تمامی مدارک ذکر شود. بر اساس ماده 6 قانون تجارت، کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی پس از ثبت شرکت جهت اظهار هزینه ها و درآمدهای خود به دفاتر پلمپ نیاز دارند.

شرکت سهامی خاص


این شرکت بازرگانی تمام سرمایه‌ اش بطور کامل توسط مؤسسین، بدست می آید و سرمایه‌ی آن به سهام، تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، ‌محدود به مبلغ سهام آنها می باشد .. تعداد سهام‌ داران حداقل 3 نفرو عبارت “‌شرکت سهامی خاص در نام شرکت در تمامی مدارک می بایست ذکر شود.

شرکت مسئولیت محدود


شرکتی است بین دو یا چند نفر برای امور تجاری . هر کدام از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، تنها به میزان سرمایه‌ خود نسبت به قروض و تعهدات شرکت مسئولیت دارند. قید عبارت ” ‌با مسئولیت محدود ” در تمامی مدارک آن الزامی می باشد .

شرکت تضامنی


شرکت تضامنی، شرکتی می باشد که برای امور تجاری میان دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌ گردد. اگر دارایی و سرمایه ان جهت پرداخت تمام قرض ها کافی نباشد، هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت می باشند .

تعریف شرکت مختلط غیرسهامی


شرکتی که برای امور تجاری تحت عنوان مخصوصی میان یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود، بدون انتشار سهام، تشکیل شود را شرکت مختلط غیر سهامی گویند .


تعریف شرکت نسبی


جهت امور تجاری، یک شرکت نسبی تحت عنوان مخصوص میان دو یا چند نفر تشکیل می‌شود و مسئولیت هر کدام از شریکان در آن به نسبت سرمایه‌ای می باشد که قرار داده اند .

تعریف شرکت تعاونی


شرکت تعاونی شرکتی می باشد که مطابق قانون تجارت ج.ا.ا تمامی و یا حداقل 51 درصد سرمایه‌ آن به وسیله‌ اعضا در اختیار شرکت تعاونی قرارگیرد .

راه پر پیچ و خم شرکت ها

بعد و یا قبل از ثبت هر نوع شرکتی بهتر است به فکر ثبت برند خود نیز باشید. همچنین ممکن است نیازمند تغییراتی باشید . برای دریافت کد اقتصادی و کارت بازرگانی و نیز رتبه بندی نیز اقدام کنید . شاید هم به خرید یک شرکت رتبه دار و پر آوازه مجبور شوید . دفاتر پلمپ نیز از مواردی است که استفاده و تهیه آن الزامی است . در هر صورت چنانچه تصمیم به ثبت شرکت گرفته اید بدانید که تصمیم درست گرفته اید اما و اما تحقیق های کافی را انجام دهید .

اشتراک گذاری

دیدگاه خود را وارد نمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


شماره تماس